Visualisera din sales funnel

Visualisera din sales funnel innan du börjar bygga!

Lästid: 2 minuter

Arbetet med att ta fram sales funnel lösningar leadgenererings-strategier kräver ett gediget helhetstänk. Allt för ofta hoppar man rakt in i att starta i gång sin kampanj. Skapar tillhörande innehåll och landningssidor för att fånga emailadresser. Utan att ha visualiserat, räknat på eller simulerat det potentiella resultatet. Det finns utrymme för att arbeta mer strategiskt när det kommer till leadshantering. Genom att visualisera lösningarna innan man börjar bygga dem.

Den digitala marknadsföringsvärlden kämpar konstant med att nå ut till rätt målgrupp med rätt innehåll. Samtidigt behöver man se till att ha en stark inbound marknadsföring för att attrahera nya besökare till hemsidan och det man erbjuder. Leadgenerering är en viktig del av de flöden du som marknadsföringsstrateg jobbar med att ta fram. Att bygga konverterande sales funnels är en utmaning som kräver planering och tydligt genomförande. Inte minst att innehållet ska vara engagerande, men att hela sales funnel systemet och flödet ska fungera felfritt. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Moderna Försäkringar.

Simulera din sales funnel – Kostnad och intäkt

Det är vanligt att man hoppar rakt in i det. Börjar skapa innehållet för att sedan sätta upp flödet och ta resterande som det kommer. Personligen tror jag att det finns ett stort värde i att använda existerande visualiseringsverktyg för att simulera flödet innan man tar första spadtaget. Genom att visualisera din sales funnel har du redan på pappret tänkt igenom vart dina besökare kommer i från, estimerar hur många du troligen kommer att konvertera. Samt simulerar hur mycket den digitala annonseringen kommer att kosta jämfört med den potentiella intäkten. Detta ger en bra överblick över hur sales funnel flödet ska byggas upp, vad varje steg ska innehålla, samt hur mycket värde den potentiellt kan generera.

visuell sales funnel

Genom att visualisera hela flödet möjliggör du att alla inblandande ser samma potential i det du försöker uppnå. Samt får svart på vitt ett estimat på vad det kommer att kosta och vilka intäkter det kan generera.

Ett verktyg som jag testar och utvärderar nu är Geru – The marketing funnel simulator. Detta är ett verktyg som låter dig visualisera och simulera flöden, kostnader och intäkter. Den kommer med flertalet blueprints med färdiga flöden som man kan anpassa efter ens egna situation. Jag upplever att det är enkelt att använda och styrkan i plattformen är att få en snyggt uppställd visuell bild av ens sales funnel. Det andra som lockar mig personligen är att få ett simulerat resultat på vad jag potentiellt behöver lägga på digital annonsering för att generera en viss intäkt.Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.