Automatiserad marknadsföring FAQ – Allt du behöver veta om MA

På denna sidan (Automatiserad marknadsföring FAQ) har vi samlat några av de frågor som alltid dyker upp när man pratar om MA. Har du fler frågor som du tycker borde vara med? Hör av dig så lägger vi till dessa löpande.

Vad är automatiserad marknadsföring?

Automatiserad marknadsföring är den tekniska lösning som automatiskt hanterar marknadsföringsprocesser och multifunktionella kampanjer över flertalet kommunikationskanaler.

Med automatiserad marknadsföring kan företag rikta in sig på kunder via automatiserade meddelanden så som e-post, landningssidor, sociala medier och sms. Meddelanden skickas automatiskt enligt processer som kallas för arbetsflöden. Dessa arbetsflöden kan definieras av mallar, specialbyggda från början eller modifierade under en kampanj för att uppnå bättre resultat.

Vilket är det bästa verktyget för att automatisera marknadsföring?

Några exempel på verktyg för att automatisera marknadsföringen är; Apsis, Adobe campaign, Pardot, Hubspot, Marketo och Dynamics Marketing.

För att skapa en framgångrik automatiserad marknadsföringsstrategi behöver du bygga den på 3 grundpelare. Data, regler och innehåll. Så för att du ska få ihop allt på ett bra sätt – Data + Regler + Innehåll.

Det finns inte en lösning som passar alla, detsamma gäller de olika automatiseringsplattformarna. Varje företag och situation är unik och kräver en lösning som anpassas utifrån förutsättningarna. I grunden behövs ett CRM system (kundhanteringssystem) som man sedan applicerar en automatiserad marknadsföringslösning ovanpå.

Hur lång tid tar det att automatisera marknadsföring?

Utifrån de förutsättningar som finns på plats idag, ambitionsnivå samt målsättningar kan man få fram ungefär hur lång tid det tar. I runda slängar bör man räkna på minst 6 månader att få ett system på plats.

Hur hittar jag en konsult med automatiserad marknadsföring expertis?

Det enklaste sättet att hitta en kompetent konsult inom området är att göra en snabb sökning på Linkedin med termen ”marketing automation”. Ett annat tips är att ta kontakt med www.patrickbostrom.com

Vad är inbound marknadsföring?

Inbound marknadsföring handlar om att generera trafik till exempel en hemsida samt att konvertera leads till kunder. Du som företagare måste bygga förtroende online då kundens köpresa oftast sker digitalt. Begreppet Inbound marketing härstammar från 2006.

Hur gör man lead scoring?

Lead scoring är processen att tilldela värden, oftast i form av numrering som poäng till varje lead. Poängen du ger varje lead baseras i flertalet attribut. Bland annat hur personer har interagerat med ditt varumärke och hemsida. Det handlar om att tidigt solla ut okvalificerade leads så att all ansträngning fokuseras på kvalificerade leads. Den information du samlar in kan antingen vara explicit (fit) eller implicit (intresse).

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.