Bild på robot som skakar hand med människa

5 Populära Marketing Automation Plattformar

Lästid: 2 minuter

Automatiserad marknadsföring är ett hett ämne i dagens marknadsföringsvärld. Om man inte redan har implementerat en automatiserad marknadsföringslösning, tittar de flesta företag på att börja. Det finns självklart mängder av mjukvara och plattformar att tillgå för att möta detta behov. Många av dessa delar liknande funktionalitet medan vissa av dessa plattformar erbjuder något unikt. Hur vet man vilken plattform som bäst möter ditt individuella behov? I detta inlägg tar jag upp 5 Populära Marketing Automation Plattformar

Hubspot – Allt i ett

HubSpots allt-i-ett-plattform för marknadsföring, försäljning och service är byggd för att hjälpa dig implementera inbound marknadsföring och växa bättre. Allt drivs av samma databas, så alla i din organisation – marknadsföring, försäljning och kundtjänst – arbetar med samma system. Detta möjliggör en smidigare överlämning mellan marknadsföring, försäljning och kundservice och en mer förtjusande upplevelse för dina kunder.

Hubspot är en helhetslösning där du får tillgång till ett CRM, marketing automation, emailhantering, tracking, bearbeta leads och mycket mer. En bra lösning för startups och mindre företag, samt företag som inte begränsas av att hantera kunddata i molnet.

köpresan kundresan

Adobe Campaign

Den levererar “bäst i klass” marknadsföringsautomation för alla digitala och traditionella kanaler. Adobe Campaign hanterar en viktig utmaning för marknadsförare, hur man bygger och förlänger relationer med sin kundbas för att driva intäkter.

Med förstklassig e-post och inbound marknadsföring för dina digitala kanaler kan Adobe Campaign systematisera implementeringen av sociala, e-post-, mobil- och offline-kampanjer. Drivet av en intellektuell beslutsbaserad motor hjälper den marknadsförare att uppnå kvantifierbara resultat på rekordtid.

Adobes kampanjes integrerade kundprofil tillåter marknadsförare att slå samman data från både online- och offline-källor för att skapa en omfattande bild av kunden. Automatiseringslösningar för marknadsföring gör det också möjligt för marknadsförare att minska arbetsintensiva och svåra manuella processer och öka marknadsföringseffektiviteten.

adobe campaign

Apsis – Svenska alternativet

Apsis är en helhetslösning där man enkelt kan arbeta med både email marknadsföring och automatiserad marknadsföring. En fördel med Apsis är att dem tillhandahåller svenska servrar för för att sköta emailkommunikationen och datan vilket en del organisationer är enligt lag skyldiga att ha. Bland annat fackförbund, statlig-verksamhet och liknande verksamheter. Apsis är idag en av de populära marketing automation plattformarna för just denna typ av verksamheter.

Apsis håller i skrivande stund på att släppa deras nya Apsis One, som blir en bättre integrerad helhetslösning för marknadsförare. Jag tror att detta kan bli ett riktigt bra verktyg för organisationer att förädla sin automatiserade marknadsföring och digitala kampanjer.

Salesforce Pardot

Salesforce Pardot används främst av användare av Salesforce, där Pardot är en enkelt och smidig tillägslösning för att föra samman marknadsföring och försäljning i en och samma plattform. Pardot kommer med kraftfulla verktyg för att bygga smarta marketing automation flöden och förbättra bearbetning av kunden. Pardot användare har sett försäljningsintäkterna öka med 34% och marknadsföringseffektiviteten öka i genomsnitt med 37%.

Pardot slesforce

Braze

Braze omfattande plattform för kundengagemang ger relevanta och minnesvärda upplevelser mellan konsumenter och de varumärken de älskar. Kontext understödjer varje Braze-interaktion och hjälper varumärken att främja den mänskliga kopplingen till konsumenterna. Braze är skapat för hastighet och bredd. Oavsett om det är integration med befintlig infrastruktur, lanseringskampanjer eller interaktion live med konsumenter över digitala kanaler, hjälper Braze företag att iterera mycket snabbare för att öka det långsiktigt värdet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.